Årets restrender

2015 innebär en rad nya restrender och vad man förutspår kommer bli det hetaste resmålet i år är Asien. Bland annat är det Tokyo och Singapore man tror flest kommer vilja besöka. När det kommer till bokningen av resan blir det trendigt att göra det själv.

306638-nightlife-in-tokyo-nattliv-i-tokyo

Vi har tidigare rapporterat om vilka resmål som var absolut populärast under förra året och då var det framförallt de gamla klassikerna som gällde men även Göteborg fick ett rejält uppsving. Nu är ett nytt år här och det innebär förstås nya restrender. Vad som faktiskt blir populärast i år är svårt att veta redan nu men man har i alla fall förutspått vilka resetrender som kommer gälla i år.

Asien populärt

Bland annat tror man att Asien kommer bli den absolut populäraste kontinenten att resa till. Framförallt lockar Japan och Tokyo eftersom deras valuta yen har sjunkit i värde ganska mycket på senaste tiden. Tokyo har tidigare varit väldigt dyrt för utländska besökare men valutfallet gör det billigare. Man tror även att Singapore kommer bli ett populärt resmål eftersom staten firar sitt 50-årsjubileum som självständig.

Boka resan själv

En annan trend som man förutspår, men som har med själva bokningen av resan att göra, är att fler vill boka på egen hand. Vi gör allt mer research om resmålen på egen hand genom forum på internet och vi rör oss från modellen med paketresor. När vi väl bokar vår resa vill vi ha genuina resor och bjudas på något som bara lokalbefolkningen tidigare fått uppleva. Vi ser till att äta hemma hos lokalbefolkningen istället för att äta på någon turistig restaurang. Det har till och med startats flera hemsidor där man uppmanar folk att bjuda in turister på middag. Läs mer.