Deià

Deià är en underbart vacker liten bergsby som ligger där den mäktiga Puig d’es Teix möter havet.

Deià

Den större vägen Valldemossa-Soller går rakt igenom byn, så om man anländer med buss hamnar man mitt i centrum. Utefter denna väg finns ett antal restauranger och barer med rimliga priser på mat och dryck. Om man däremot söker sig av huvudgatan och uppför de otaliga små ringlande bergsvägarna blir priserna genast högre.

Deià har blivit en mycket populär by att besöka och bosätta sig i bland ”Jet-setare” och konstnärer. Det har gjort att huspriserna i denna lilla by är skyhöga och att bara 10% av stadens befolkning är Mallorkiner.

Här finns inga stora moderna hotellkomplex utan bebyggelsen är genuin. Det är väl på grund av de pitoreska husen och byns vackra läge på en bergskam som den blivit så populär.

La Residencia

Här ligger det vackra Hotel la Residencia som lockat så många berömdheter som bland annat prinsessan Diana och Bob Geldof.

Sant Joan Baptista

Man lämnar huvudgatan och beger sig uppför en smal ringlande väg upp mot kyrkan Sant Joan Baptista. Vägen upp är kantad av vackra små hus i honungsfärgat tegel med underbara små trädgårdar översållade med blommor.

Sant Joan Baptista

Det är en mycket vacker promenad och utsikten är hänförande. Den lilla kyrkan är enkel och bredvid kyrkan ligger en alldeles underbar liten kyrkogård längst ut på klippan. Härifrån har man en fantastisk utsikt över dalen.

Kyrkogården vid Sant Joan Baptista

På denna kyrkogård har den stora poeten och författaren Robert Graves fått sin sista viloplats. Hans gravsten är mycket enkel och inskriptionen är bara ”Robert Graves Poeta”.

Byn är så underbart vacker. Besök den gärna.