Passeig des Born

Passeig des Born

Passeig des Born är ett underbart promenadstråk som sträcker sig från Plaza de la Reina nedanför katedralen till Plaza Pius XII. Gatan vaktas på vardera sida av sfinxer.På Plaza de la Reina finns en fontän vars kaskader kan stänka på bilister och fotgängare när det blåser.

Plaza de la Reina

Det är mycket avkopplande att vandra utefter Passeig des Born. Detta promenadstråk är en bred gata kantad av stenbänkar och mäktiga plataner. Det är fantastiskt att promenera här och kanske vila en stund på bänkarna och ändå veta att man befinner sig mitt i en storstad med 350 000 invånare.

Skulpturer av Manolo Valdes

Utefter Passeig des Born finns ett antal skulpturer av konstnären Manolo Valdes. Manolo Valdes är en spansk skulptör som föddes 1942 och som idag arbetar i New York och Madrid. Dessa skulpturer är mycket speciella och det är intressant att vandra gatan fram.

Plaza Pius XII

På den andra sidan av Passeig des Born finns också en fontän. Fontänen består av en obelisk som lyfts upp av fyra små sköldpaddor. Detta torg heter Plaza Pius XII. Härifrån utgår Avenida Jaime III, som är Palmas finaste affärsgata. Om man är intresserad av shopping är denna gata självskriven som besöksmål.

Calle Aguntadoras

Calle Aguntadoras

Om man vill äta middag i Palma kan man besöka Calle Aguntadoras. Det är en mycket berömd smal gata där så gott som alla hus har en matservering eller bar. Calle Aguntadoras utgår från torget Plaza de la Reina och är egentligen bara en smal gränd. Ät gärna middag här en kväll under semestern för restaurangerna är mycket trevliga och genuina.