Populäraste resmålen under 2014

Oavsett om världen står i lågor så reser svensken lika mycket för det – bara att man undviker drabbade länder. När det kommer till de populäraste resmålen så är det de självklara som toppar listan, men många doldisar börjar ta större plats. 

196465-laptopAtt vi i Sverige reser mycket vet vi sedan flera år tillbaka, även det att de mest självklara platserna är Spanien, Thailand och Paria för romantiska weekends. Men nu kan man från en artikel i SvD även se att många doldisar börjar sticka upp och norpa bra platser. Vad detta beror kan kan vara att vi människor söker mer än bara sol och avkoppling utan vill även få in mer kultur och mer minnen på våra resor. New York kommer nog alltid vara ett av de populäraste resmålen, speciellt under julen, men ska man blicka lite närmre inåt Sverige så kan man se att även Göteborg fått ett stort uppsving.

Under januari till oktober noteras knappt 3,5 miljoner gästnätter på hotell, stugbyar och vandrarhem i Göteborg.”(läs mer)

Som citatet säger så är det många som vill komma och övernatta i Sveriges näst största stan och även om det ofta inte är problem med att finna ett hotellrum kan det vara skönt att boka i tid för att få större valmöjlighet. På Hotellgoteborg.info finns bra information för att finna ett hotell som faller  i smaken och som får en Göteborgsvistelse att bli bättre än en Thailandsresa.